Home | Advertising Info57 USERS CURRENTLY ONLINE   
PowerASP
   Site Search Contact Us Saturday, May 21, 2022  

vbscript active server pages ASP vbscript SQL database informix oracle SQL Server Perl CGI Delphi PHP source code code sample samples program CJWSoft ASPProtect ASPBanner ASPClassifieds



Blog Entry: 3/25/2006 2:55:18 PM

The redirection feature isn't working as I exected.

If I clear a user's redirection_URL, they can navigate to any protected page on my website as expected.

However, if I set the user's redirection_URL to a protected page, they cannot login. More specifically, their browser just keeps displaying the login form while the browser's progress bar just increments ad infinitum.

If I set the user's redirection_URL to a NON-protected page, the user is directed to that non-protected page, but if they then try to navigate to a protected page, they are redirected back to the redirection_URL.

Is this the way the redirection feature is supposed to work?

My application requires that a user is directed to a protected page and from there, they can navigate to any page that they are allowed to go to.

What can I do?

, I wouldn't bother doing that. If pic uplading doesn't work it is most likely permissions to the directory pictures are uploaded to. If they are not set correctly it will not work. That dir needs the same permissions the database folder needs. ,



I didn't think that was it, but just to prove, I just viewed the same album from 2 different IP's.  It did not increment the "hits".   , Along with being able to set an expiry date or number of impressions, is it possible to add another option for a banner to be "non-expiring"?

With our current ad software (which we are transferring all data from to ASPBanner), we run banners for both paid advertisers, and for our own services. The banners relating to our own services, we would like to set to "non-expiring" so they appear all the time. ,

Three questions here:

1. I am having a problem with characters being displayed properly when viewing listings. Some alphabet characters and punctuation characters do not display properly when viewing the pages.

 

Sample here:

 

 

http://www.hibari2.com/lanoitanretni/kokusai_profiles/view_i tem.asp?Ad_ID=102&CatLevel=2&Cat1_ID=3&Cat2_ID=& amp; amp; amp; amp;Cat3_ID=&Cat4_ID=&FromSearch=True&SearchPage =%2Flanoitanretni%2Fkokusai%5Fprofiles%2Fdefault%2Easp%3FCat Level%3D2%26Cat1%5FID%3D3

 

 

In the access database I was looking at the properties for the ‘Ad_Custom’ fields. Unicode Compression is 'Yes' but IME Mode is set to 'No Control'. I wonder by changing this to ‘Hiragana’ if will solve the issue.

Note: the essays are typed in English on computer with Japanese OS, and then pasted up. Even though they are typed in English, there are several setting that may affect the output.

 

 

2. I want to reverse sort order for listings instead of listing 4, 5, 6, 7, I’d like to sort 7, 6, 5, 4… Could you tell me which page has to be edited, and in simplest terms what has to be changed?

 

3. Also, I’d like to increase the default display of ‘items per page’ from 25 to 100. Could you tell me which page has to be edited, and in simplest terms what has to be changed?

 

Thanks

 

HIBARI38155.8447569444,

Everything is running fine.. I can read ads... reply to them. but when I click sign in or register.. I get a server error.

 

Any suggestions

 

Thank You

,

I'm using ASPimage and have the maximum width set to 320 in the settings.  Also using SAFileUP ver. 4.0.

Files upload okay, and the script displays a confirmation that the image was resized to 320, but the actual image uploaded is displaying full size rather than reduced to 320.

Also, the thumbnails are not displayed in the Picture Manager. Would indicated ASPImage is not working or the script is not communicating with it.

Suggestions?

lancem38326.9070486111,

OK, I just spent like an hour in your site.. I almost gave up

1st off... I don't know what FTP Program/Settings or what OS you are using but all the ASP Protect Files had been reformatted in a odd way which was causing some issues and the database also had problems. Your somehow introducing all sorts of UNIX line breaks to all the files and the database was actually missing some crucial parts of itself and was corrupted. So I had to update everything which means a new database. I have never seen anything like it but I fixed it all. Its something you are doing but I do not know what. Maybe your unzipping method again ?


So to get back into the admin area...

admin
test

Now, the reason  the albums were not showing is because you are using the ole connection string which causes problems like that. However because you host has like the worst setup ever with that network path crap for the site that was the only connection string that would work for some reason.

I highly suggest a new host with a proper setup for running ASP. www.alentus.com
Your hosting companies setup is horrid as far as I am concerned.
Access Databases are not meant to be connected to via a network path.
http://www.aspfaq.com/show.asp?id=2168

Anyway, I rewrote some of the code because of the ole connection and got the albums showing up for you.. who knows what other problems that OLE connection may bring up in the future.. for now things I tested seem ok.

As for your broken image in the your header/footer...  You cant link to images and links using virtual pathing in those includes because the files are called from different directories and will work in some and not others

so when your in the root you see the image, when in a different folder you see a broken image

In other words.

link to

http://www.vickerylightning.com/gallery/vickery_template5_r2 _c1.jpg

not just

vickery_template5_r2_c1.jpg

The same goes for hyperlinks.. use the full url paths


Whatever you do...Back up the gallery folder with my changes before you go doing anything.

,

Ok i am having an issue with my other comp. I have spent ANOTHER 3 hours researching this one.... it WONT START THE IIS SERVICE!!!

I get this error:

The service did not respond to the start or control request in a timely fashion

ANYWAY---

I decided to use one of my client's hosts; which happens to be Network Solutions.

ANYWAY again-

I uploaded the whole thing there and they advised me they cannot do the explicit permissions on that _database folder. This is what they said: I would also would like to point out that ASP.NET applications and permissions do not extend to any other folder, other than the root, (/htdocs/), and the bin, (/htdocs/bin/) folders.  Sub-directories and folder after bin and htdocs will not have ASP.NET permission (read or write).

 

If you could move or reconfigure your application to save all your code behind, include and dll files onto the root or bin folder, your application could work or possibly run as you would expect.  Please have this done and retest your application. If and when you get a different problem or another error after doing so, please let us know, and we shall be happy to help you troubleshoot any problems that you may have.

 

There is a 'create database option'  where i can create a database..create a dsnname, user name, password and have to specify the database file name. Once i do this i need to place the database file (aspprotectnet2002.mdb) in the /db folder within the root. I also tried this and made the appropriate change in the web.config but it STILL DOES NOT WORK. I AM PULLING MY HAIROUT WHY WONT ANYTHING WORK.

 

ALL THE FILES ON ON THE ROOT OF THE WEB HOST. I PULLED THE FILES OUT OF THE _DATABASE FOLDER AND DUMPED THEM ON THE ROOT. I CHANGED THAT ON THE WEB.CONFIG BUT ITS STILL LOOKING FOR SOME .XML FILE IN THAT _DATABASE FOLDER.

 

I'VE BEEN TRYING EVERYTHING AND IT SEEMS THAT I CANT USE THIS SOFTWARE FOR THE LIFE OF ME

,

It's custimization work. and just not something I can support.
Basically it is basic ASP/Database work.

Something you kind of need to figure out on your own. It's not difficult work for a good asp coder but there is no easy way and it is time comsuming.

I wouldn't use the custom fields though. I would make your own.
It's simpler that way.

cwilliams38437.0929282407,

Christopher,

I can empathize. It can be a real pain to stablize a server and fend off hack attacks.

As for beta testing, I was referring to once you get to the point where you're ready to release it to the public whether it's this month, next month, etc.

Good Luck!

Al

, Just checked XML Parsing with your file. Got a clean bill of health on that: It's working.

Got the right code for the location of the ipn.asp in my paypal1.asp, from http:// all the way to .asp.

I think since everything is set up properly from the looks of things, I'll wait and see. If I get another one who flubs things, then I'll start the testing of the account. But if it goes through just fine, then maybe the Internet just hiccoughed on the first guy... thanks again!


,

I think I've found the problem..

The password "abcdefgh" works

The password "abcdefghi" does not

(username "ace45")

Passwords can obviously only contain up to and including 8 characters... By some coincidence I only used short passwords with MS Access.

 

,

Hi Chris

I've just recently purchased ASPBanner and have been testing out serving multiple Tradedoubler code using the IFRAME method. I have four types of banner on the same page refreshing every 15 seconds. (this will change on the live site) 

I've been leaving the IE page up for x hours and coming back to find between 1-3 of the banners has stopped and in place is an "internal error".

BannerZone=3&Refresh=15|40|800a0046|Permission_denied 80

I thought it may have been the SQL permissions from one of your other messages so I gave the banner user the DataReader and DataWriter permissions.

Its still happening and around the same time in the logs theres a couple of file not found errors.

BannerZone=2&Refresh=15|23|800a0035|File_not_found 80 - 80.65.240.159

BannerZone=4&Refresh=15|25|800a0035|File_not_found 80 - 80.65.240.159

BannerZone=1&Refresh=15|25|800a0035|File_not_found 80 - 80.65.240.159

Any ideas? I'm hoping its not the server as there is currently only 2 sites on it and this is pretty much the only traffic.

Thanks

Colin

, it might.. I might be wrong though as I guess that could still be an issue with access not being able to keep up.. and then the xml parser just isnt getting the page it is requesting in time,

thats because you can not have exchange server running at the same time as the windows IIS virtual smtp server..

they clash with one another... and thats why the emails never get picked up by the iis stmp server

you have to send the emails another way like using a true remote mail server..  I am not sure but if your exchange server can do pop 3 you can probably use that that way

you may be able to change the pickup directory that cdosys uses under the virtual SMTP scenario, but I am not sure if that will work with exchange picking it up, but maybe it will work ok because you said it does when you paste them in there manually.. I do not really know.. you'd have to try it and edit the email sub routine to use that pickup path

"scripts/emailing_subs_inc.asp" is where you could try editing that path

,

Ok, I started the database tables from scratch. I did everything using sql enterprise manager and query analizer..

Same thing happens... certain passwords just do not work.

So I did a lot of testing and I have come to the conclusion that this has something to do with the regional settings of that SQL server.

Here is an example.. see the screenshot below.

Username "admin" password "petepetepete"

The top query done in Enterprise Manager is valid and shows the user.

The bottom query is also valid but it does not show the user.

And that is exactly what is happening from the ASP codes point of view.



Now, this means that even though that encrypted password is getting saved to the databse correctly this particular SQL server just cant deal with it from a QUERY.

It works fine on two different SQL servers that I have. It's just got to be something regional related like unicode characters not being dealt with correctly or something odd like that.

I tried changing the collation data for the "Password" field type on that SQL server and it looks right. I don't know what else to do but it is something about that SQL server. There may be a way to change the regional setting through the connection string but I cant find any articles on that right now.

One solution I have for you to get this working there is to eliminate the encryption factor then I dont think you will have these issues.

It's either that or find another SQL server with US type settings or use MSAccess. ASPProtect runs nearly as fast on Access as long as you do not have over 10,000 users or whatever. The system hardly ever accesses the database so it performance under MSAccess is always good.

Let me know what you want to do. I can shows you how to eliminate the encrypytion factor if you want to try that. I think if I make you a custom version of the RC4 function you can just replace that and then the system will use plain passwords.

Your call..

,

Is there a way to protect other virtual sites on the server that are not under the default web site considering people may have different websites running off one server?  I get the following error:

Parser Error Message: Cannot use a leading .. to exit above the top directory.

Source Error:

Line 1:  <%@ Register TagPrefix="aspprotect" TagName="checkaccess" Src="../../protectpage.ascx" %> 
Line 2:  <aspprotect:checkaccess level="4" groups="null" runat="server"></aspprotect:checkaccess>
Line 3:  

Thanks!

 

 

,

To be honest I just can't remember what happens. It has been a long time since I did a real live test of that. I know it seemed like a pretty smooth process to me. Right now I can not test it out as I am on a road trip with my motorcycle and I am sending this email from my PDA.

I would ask Dave at this website.
http://www.davephoenix.com/

Or via this username in the forums
PhoenixUK

He can tell you what happens as he has been using the IPN stuff for about a month now.

Perhaps another user could chime in here as well and let us know. I know there are a lot of people using the IPN stuff.

 

,

yes, PM me the encryption and cookie keys if you don't mind.
I can add it to my combinations that cause trouble.

it might help me to figure this problem out.

,

Hi

I would like to ensure the the user uses a UK style postcode not a clue how to ensure this as I am new to asp. Any ideas?

 

regards

John

,

Hi,

I need to be able to add about 9 checkboxes to the register.asp. would I be able to use one of the custom fields?

The other thing is once I add the checkboxes the value must be written to the DB and later read when displaying the person's Album.

Any idea on how I can do this.

Thanks

 

,

We can't seem to find the purchase emails for this install of ASPProtect.

It would have been in May 2004 for NetOptions LLC or CareerMatrix.com

We noticed it should have been v6 of ASPProtect.

Can you resend the download links?

,

Ok i was wanting to know what the "if then" statement would be if i wanted to show xxx if your group is xxx.

I tried

    <% If Session("Groups") = "1" then%>
    <font size="2">TEXT HERE</font>
    <%end if%>

But that did not seem to work.

,
Excellent.
 
Payment now taken in £.
 
Pasted <input type="hidden" name="currency_code" value="GDP"> into
paypal_signup/paypal2.asp
 
Thanks Folks.
 
,

More Upgrade Info

To upgrade an existing ASPBanner system please follow these steps.

Back up your old system completely before starting.

Install the new system per the installation instructions that came with it.

Once it is running simply use your old ASPBanner database with the new system.

You may also want to keep your banner images folder from before in the same location so your existing banners still link to valid image urls because the new system stores banner images in a new location.

Since the config table in the database is no longer used you will need to go to the settings screen of aspbanner again and configure things. The config table in your old database can be deleted or left alone. It won't be used anymore so it does not matter either way.

That is all there is to it. If you have any issues please ask in the forums and we will help you out.

cwilliams38211.7525231481, Thanks for the install. After many hours I finally got part of the system working. I can log in and log out as a user. My problem is I want the pages
accesses by Members ONly.  The database will contain the names of the members and only they are allowed access, and no one else.  I tried Joe Blow to log in and it worked, the only thing is Joe was not in the database and he should have been locked out and a page come us saying something like "you are not a registered user, please complete the membership application" and then link back to the root web, application page.
I am also afraid of breaking the codes you provided thus far. I also want the password protected pages in a sub-web of the root web.
This may sound like elementary stuff, but this newbie is having constant trouble.  I am also referencing books on ASP and Access and VB and still come up with a dead end. Search the net and come up with a few codes which are described as something I am looking for, but dont want to add any thing like that for fear of breaking the whole thing.
Any suggestions?
,

Another good tip is to make a copy of the "password_admin/default.asp" named whatever you like..

"default2.asp" would work...

then maybe add a link to it from the header_inc.asp file

then you can modify that one all you want and your will still have the original around.



That concept works for a lot of things.. for example you could make a copy of the "users" folder and call it "users2"  granted a few paths might need to be changed here and there but really not a lot. (how do you think the paypal signup folders were created, they started as a copy of the "users" folder of course)

You can even make a copy of the "check_users_inc,asp" file if you like. Then make a copy of the "scripts/login_form_inc.asp" file... then make your new "check_user_inc.asp" file reference it.

Then you can password protect pages using different versions of the "check_user_inc.asp" file. Why ? well maybe you want different looking logn forms for different parts of your website or you want to make a lot of changes to the "check_user_inc.asp" file and want to leave the original alone.

The sky is the limit really. When it comes down to it besides the actual guts of the "check_user_inc.asp" file ASPProtect is nothing but html tags and chunks of simple server side code that produce more html dynamically. What your browser ends up with is basic html. (some client side javascript in certain cases, but that is pretty basic stuff too.)

cwilliams38422.509525463,

The album ID thing is completely normal and by design. Once an ID in the database is used it can not be used again. That is how autonumber fields in a database work.

As far as not being able to delete images... Are you by chance using ASP.NET to show dynamic thumbnails... Because if you are you must turn that feature off and wait 20 minutes or so (maybe more) before you will be able to delete any of the images. It is because the current version of the ASP.NET script used to make the thumbnails locks the images on the server temporarily anytime it creates a thumbnail.

It is a known issue... and there is no fix at the moment other than what I told you above.

cwilliams38324.744525463, sounds like the data/export folde does not have permissions,

ya, thats basically what I was gonna do..

BTW.. if that other app is going crazy with an access database it could be the cause of all the slowdown with ASPProtect... what happens there is it is using so much database driver time that it robs other things that also access a database... so basically ASPProtect isn't asking its database for much but your other application and database are cripping that part of the system and causing it to run like crapola

If your other app is using a system dsn try changing it to use a dsn-less connection... it might actually help

, I already gave execute permissions to the stored procedures and that
cleared up the first error, but the second one I still can't figure out.,

The only other thing I can think of if you are not getting any errors.

Is that you may have the path to the server include file correct but ASP server side code is not executing in that part of your web site.

 

You can do a simple test to tell if it is...

Make a simple ".asp" page in the same folder.

Put only this code in it.

 

<% Response.Write ("ASP is executing") %>

then run the page via the web browser thru the server..

If the text prints out ASP is running... if you don't see anything it is not

cwilliams38229.5820486111,  I moved the password check file out of /user and am getting this message:

Microsoft VBScript compilation error '800a0400'

Expected statement

/asplog/check_user_inc.asp, line 404

End If
^
Is this a standard database connection error so I should ask my IIS to make sure permissions are correct?
Thanks..!
,

OK.  If no return page is set, do they end up on a PayPal confirmation page and have to navigate back to my site by going Back or typing the web address?

Nick

, Hi, lets start with about when did you purchase and download the application so I know what version of the code you have., Hi, I am wondering if I can redirect users with "GROUPACCESS"  just like access levelS.  I tried to redirect using both "Groups" and "GROUPACCESS" example below:

<%
If Session("GROUPACCESS") = "1"  Then
    Response.Redirect("group1.asp")
Else
    Response.Redirect("allothers.asp")
End If
%>

I could only get the Access_Level to actually redirect.   Is this something the option pack supports?  If so, any words of advice?
,

I appreciate the offer to beta test... but its really more a matter of me getting it ready..

I have a lot done.. but a lot of things are hard coded to only work on my machine and some things have not been sorted out. Giving it to someone else to test would be a waste of time at this point as I they probably couldn’t even run it.

Lately the reason this project has fallen behind has all to do with my main webserver where I collocate.

1st it got compromised (we think by certain competitors who are always up to no good)... then windows 2003 server which I decided to go with on the new server gave me random problems... then the Cisco hardware firewall was acting up and making the sites run slow....then SQL server attacks on port 1433 from Korea when I took the firewall down....and as of the last few days I think the server just needs a new power supply. I swear for the last 2 months I have spent more time administrating my servers than working on code. Yesterday it was locking up every 30 minutes. There have been a lot of days like that and it takes up all my time until I get it situated.  Especially since its over 100 miles to the collocation center. The APC unit I installed that allows me to remotely cut the power to hard reboot is a life saver.

Fun... I tell ya... and expensive.. (hardware, software, lost sales, and time) I am pretty much completely broke at the moment. It has been a very expensive few months.

But I like running my own servers... I run dns servers, email servers, sql servers, web servers.. I do it all. It's keeps me in touch with the latest software/hardware. Regardless , my servers ran well for years and they will again.


anyway.. hopefully I can actually get a new version of the photo gallery out before the month is over. It will probably be the last classic asp version. The version after that will most likely be ASP.net.

cwilliams38295.6248032407,

Yea.. that error is totally because the asp pages are looking for fields in the database that are not there.. and causing a nasty loop.

 

if using the option pack you must go over the directions very carefully...
Make sure everything works step by step..

After upgrading to option pack code you either need to upgrade the database from the base system or use the newer database provided with the option pack.

Then.. you want to test every function of the groups.. if pages act slow and seem odd... especially the groups page and edit users page..
Then your not using a valid database. Either you didnt upgrade the old one, are not using the new one, or your connecting to an older verison by accident and not realizing it.

That's pretty much it...

cwilliams38300.5555671296,

again I will ask you what is the real error??

see the link above when I asked you the 1st time.
(I need the error details and line number.. etc etc)

and what kind of a server are you trying to run it on ?
you mention xp pro but in a confusing way ?

,


Timecard Entry: 3/25/2006 2:55:18 PM

Resetting and checking open modems. , meet w/Adam re:development status (energy initiatives/24DD), still busy, but did Radlog and online issues too Have a nice weekend, entered bills and filed bills, revised pro ed estimate, weekly reports, company meeting with paul, email, VP Meeting replacing Howard, aChristina Tisa-send info- Register infomation, and more- tisastudio.com , discuss channel partner program, Not much... one phone call about incoming and outgoing mail servers. Other than that really quiet. Did a few modem tests., checked modems., Updated the notebooks of running advertisements., worked on answering voice mails, setting up usernames and passwords for three new employees, and domain accounts. setting up vstats servers , Meetings and errands in Watertown, Yellow pages, Channel 7, Channel 50, evening NOC, respond to emails regarding trips for next week, Bell Atlantic (Samaritan Ticket), Went to Watertown office to drop off pay checks and TV 50 to drop off tape for BC., Tons of email from customers looking for answers on their sites. Also Terri had a lot of questions about bills., One of the busiest times of the night, *24DD: add content, site revisions, Mikeco- changes to web site- changes given to Tom- Mike will send picture to upload to site quote 1 to 3 hours, home office. attempted to download emailed file from excel to complete po. reconfigured hook up (downloaded). read materials printed from centrex ip (nortel) last week., check voice mail/email, Setup new mail accts for lecky, travel from Syracuse to Watertown, Hefferon homes left message for lisa, era - left message for guy Michelex- goover info withtom Go over info with tom for work orders, More HB, daily modem management, called expiring users,

   Active Server Pages Rule The World
Contact Us  
All artwork, design & content contained in this site are Copyright © 1998 - 2022 PowerASP.com and Christopher J. Williams
Banner ads ,other site logos, etc are copyright of their respective companies.
STATS Unless otherwise noted - All Rights Reserved.

vbscript active server pages ASP vbscript SQL database informix oracle SQL Server Perl CGI Delphi PHP source code code sample samples program CJWSoft ASPProtect ASPBanner ASPClassifieds www.aspclassifieds.com, www.powerasp.com,www.cjwsoft.com,www.aspphotogallery.com,www.codewanker.com,www.aspprotect.com,www.aspbanner.com