Home | Advertising Info129 USERS CURRENTLY ONLINE   
PowerASP
   Site Search Contact Us Thursday, December 12, 2019  

Active Server Pages asp search engine active server page asp application components tutorial CJWSoft ASPProtect ASPBanner ASPClassifieds



Blog Entry: 3/25/2006 2:35:26 PM

I really need more information.

Connection strings being used ?
How have permissions for the database folder been set ?

etc etc  the more specific the better

You also may want to download ASPTest from our main site and see if you can get that running.

I would suspect your problem relates to the databases having a password set on them. Probably the ones you connected to didn't. It complicates setting up a connection correctly (especially a dsn) but there is a good reason for it as it adds a little extra security.

And of course my detailed article on the error.

http://support.cjwsoft.com/forum/forum_posts.asp?TID=27& PN=1

 

,

Hi,

Ok, well... you have a lot of stuff going on there.

More importantly than that.. you cant even log into the admin area using the admin account. There is something majorly wrong with the installation.

I also notice you havent even saved any path settings in the settings page of the admin area. I am looking that over now and filling in the missing info. That information needs to be populated.

,



Can you incorporate a secure log in within the scripting.  I would like the account information to be secure without having to have the whole site using running through a secure (https://) path.  If this is possible, the scripting is perfect!

,

you password protect an asp page in your site "where that is is up to you"

http://support.cjwsoft.com/code/moreinfo171-1.htm

then you link them there from your own pages

thats all there is to it

is that what you are asking?

Additionally...any page you password protect automatically becomes a login page... where you want to start and where you send them after or before login is something you have to handle on your own

Any pages you pasword protect will prompt the user for login info if they are not yet logged in that is.

Then once logged in it returns them to the same page they are showing the page content as it would normally appear.

 

cwilliams38455.7128356481,

I had not rebooted after installing the Jet driver updates, so I tried that and the asptest page worked fine, and said that all the tests were successful and that the data connection was setup correctly. I then installed aspprotect again, but with the same results. I cannot log-in from the get_me_in.asp page. It still says that it is opening the page, but does not respons for an indefinite period. The asptest page is in the same directory.

I have looked for alternate databases for this product on your site, but I cannot seem to find them.

, I really can not support it because you made that modification and it probably directly relates to the issue your having.

There are many issues that can be caused when dealing with encryption. Sometimes the encrpted passwords can end up with problematic characters. etc etc Maybe the users are changing there passwords to ones that do that... after you fix them.. Its hard to say

I know as I had to sort things like out when I designed version 7 which has built in encrpytion.

It could be anything really.. since you made changes like you sorta need to figure out what is backfiring. There has to be a reason.

Chris ,

Chris,

I've given the IUSR account modify access for the aspprotect folder.

In the ODBC manager module on the webserver I've taken out the aspprotect access driver option.

The dataconn_inc.asp line reads as

ConnectionString = "DBQ=D:\missourirealtor.org\members\aspprotect\data\database \ASPProtect_access2002.mdb;Driver={Microsoft Access Driver (*.mdb)};UID=Admin;Password=temp"

Now this should make it DNS-less correct? with the permissions set properly?

I've also taken out the password on the access database.

The original database of users I had was an access database from a different program called spooky login.  I exported them into a tab delimited file and changed the column headings to match those in aspprotect exactly.  Actually access would not let me import them in the databases without them being exact.

I imported that information directly using access's import options.  I tried the import/export manager in aspprotect but kept timing out as well.


 

,

Could be a mod I guess - it would be nice to have an option on the admin settings page to lock down access of all pages and redirect to a specified  "lockdown" page upon attempted login.

If I'm updating the large files on the server and someone attempts a download, they'll get a partial ZIP file or an error.

 

,

What other information do you have ?

Details are very important.

Info on situations where it works... like OS, browser version.. etc etc

Info on situations where it does not work... same stuff

size of the PDF files ?

server info ?

Maybe protect a page and offer a PDF file so myself and some of the forum users can try it and report back what happens.

Also, Many people zip up PDF files when letting people download them as browsers can act pretty odd at times with them. Perhaps that is an option.

, As I'd said in my previous response, I found those databases and they didn't work. All three databases in asptest do work.,

Hello,

1.)

I dont really have any ideas about the japanese characters. I also don't have any ideas about changing settings in the database. Your going to have to do some research on all of that.

Perhaps try pasting the text into a text document 1st.. then copy/paste them into the application. Perhaps that will eliminate any unseen weird characters. I do it sometimes when pasting things from word to my html editors and it works great.


2.)

I dont/cant support custimization to the code but here are some tips to get you started.

edit "items_inc.asp" carefully with a text editor
(back it up before you begin so you can revert back)

change this anywhere you see it

?SORTBY=Name

to

?SORTBY=Name+Asc

or

?SORTBY=Name+Desc

Expiriment to see which gives you the desired sorting.
Do the same process for the price.
The + Sign just passes a "space" back to the page in the proper format if you are wondering.

3.)

The items for page setting is easy. Just go to the settings page when logged in as the admin. Edit this field.   "ResultPageSize"

cwilliams38157.5340277778,

yup. that is correct... they can't log in so they can't see any pages you protect

its the nature of forms based authetication

, ok thanks, oh, its timing out during the import ??

I didnt know that. I thought you said it was timing out after when you tried to log in.

That changes everything...

Let me start again cause I think I know the problem.,

Of course ASP.NET is and HAS been installed. I have been running asp.net scripts for years on it. I am not new to asp.net nor setting up the server or anything. ASP.NET is properly installed and works perfectly.

You are missing the fact i mentioned it is a DOMAIN CONTROLLER.

I have come across MANY articles ONLINE via GOOGLE that mention if it is a domain controller, for some reason the aspnet account is not there or gets deleted.

IN ITS PLACE GOES THE IIS_WPG ACCOUNT. IS YOUR SOFTWARE NOT COMPATIBLE WITH THIS ACCOUNT?

Is it possible to run ASP.NET scripts without ASP.NET not being installed? Because I have been running asp.net pages without any problem.

,

It's MS Access, Version 7 (the Full one).

Anyway, I had inadvertently changed the user_id field type to "number".  When I changed it back to "autonumber", everything went back to normal.

 

Thanks you very much for your quick reply and sorry to have bothered you.

,

do you have the smtp part of iis installed on your machine

cdonts needs that

then again I am not sure you can even use cdonts on a xp box without making some changes...

cdonts has kinds died out and as of windows 2000 basically got replaces by cdosys

,

The main root of your web site needs a "aspnet_client" folder for .NET apps like ASPProtect.NET to run.

If this isnt quite right one of two things can happen.

1.) You'll get a pop-up error like this.
'Unable to find script library WebUIValidation.js'

2.) The ASPProtect login screen will come up but just not let you log in.

This folder only goes in the root. Not in subfolders and subwebs.

If you dont have this folder in the root of your web.

Read this article to learn how to properly create the folder.
http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/e n-us/cpguide/html/cpconconfiguringaspnetapplicationforaspnet version.asp

If the app is installed on a hosted server you'll need to ask them to do that for you.

You can also try copying a the folder from your own machine after creating it the way the article above says.

or

here is a copy of my "aspnet_client" folder created under the latest framework at the time of this writing. v 1_1_4322

2004-11-03_134912_aspnet_client.zip

I am not sure if copying it in is as good as having created by the server as I haven't had time to really test all of that but it should work. Ultimately all this does is put some files .net needs in the web.

,

i've got a client who has handed me a 151 character banner URL, and i see that the database is designed to take 150 characters. i took the obvious step of just increasing the size of that text field in the database, but i still get this error when i try to enter the URL in the proper form field:

Multiple-step OLE DB operation generated errors. Check each OLE DB status value, if available. No work was done.

/banners/aspbanner/save_banner.asp, line 200

now, line 200 is just this:

If Banner_Link_URL = "" THEN
 CmdEditBanner.Fields("Banner_Link_URL") = NULL
Else
 CmdEditBanner.Fields("Banner_Link_URL") = Banner_Link_URL
End If

which tells me that something is blocking the assignment of that long value to that field, even though i believed i had extended the length of that field in the source database.

where else might i look?

 

, yes, like it says it is expirimental

turn it off.. the banner system will run just as fast for the most part

or leave it on and an occasional user will see a permission denied error where a banner will be,

Chris: You are right about a little extra coding to make it work. I am still learning .ASP coding, so I did a little web searching and used IF THEN statments to confirm a member logged in with a valid Access Code. If valid, the protected page executes, with the Member's Name and Access Level on a single line at the top of that page. Looks sharp! If not logged in, or a non member (who found the page via Google), I used a Redirect to send s/he to a login page with optional links as you suggested (http://www.vspa.com/aspprotect/vspa-password-failed.asp) . I couldn't get it to work when using Group Access, but I am sure that is just because I am a novice at .ASP (I will post that example when I figure it out). Meanwhile, here's the code I used that works:

<%@ LANGUAGE="VBSCRIPT" %>
<!--#INCLUDE FILE="dataconn_inc.asp"-->
<!--#INCLUDE FILE="check_user_inc.asp"-->
<!--#INCLUDE FILE="config_inc.asp"-->
<% =Session("First_Name") %>&nbsp;<% =Session("Last_Name") %>:
<%
If Session("Access_Level") = "6"  Then
    Response.Write "VSPA Active Member Access Level 6"
 End If
If Session("Access_Level") = "7" Then
    Response.Write "VSPA Life Member Access Level 7"
 End If
If Session("Access_Level") = "8" Then
    Response.Write "VSPA Officer/Staff Access Level 8"
 End If
If Session("Access_Level") < "6" Then
    Response.Write "Access Level 1-6 NOT AUTHORIZED RESTRICTED AREA ACCESS"
    Response.Redirect("vspa-password-failed.asp")
End If
%><!-- http://www.vspa.com/aspprotect/vspa-password-enter.asp -->
<!-- *** End ASPProtect Code *** -->
<html>
<head>

 

,

I wonder why the banners in ASPBanner 8.1 are moving from one place to another when opening my site www.helserevyen.no in a Mac Safari browser and click on refresh?

Can you take a look at my site and response?

,

Thank you so much that works great.

I will test with the other settings on the email server again thanks for the advice,

best regards

,

Is there a possibility to build in a option that the administrator will be notifed when a banner expired.

,
Yep, thats my thinking as well.
 
On the test server I have the site connected to a SQL 2000 db with the sa account, so it should have full control. But still no luck.
 
However, on the test server, I connected to the Access 2002 db and it works fine..adding user, adding categories, adding albums.
 
Weird
 
,

and the permissions, how exactly were they set ?
I find a lot of customers think they are setting permissions correctly when they really are not. That's why I wrote that long article on the subject.

As you probably know a data connection is a very low level thing. It is the foundation of any ASP application that communicates with a database. Unfortunatly it sometimes takes a while to get the hang of setting them up without issue.

Everything must be perfect.. the ODBC drivers must be up to date, folder permission are critical, sometimes you must use a new version of the access database.. etc etc etc  The errors and things that happen when all these things are not perfect and not helpful as you have found out.

I would suggest you download and get ASPTest from CJWSoft running before you go any further. It is designed to be as simple as possible and helps get a hang of the database setup process.

, Just checked XML Parsing with your file. Got a clean bill of health on that: It's working.

Got the right code for the location of the ipn.asp in my paypal1.asp, from http:// all the way to .asp.

I think since everything is set up properly from the looks of things, I'll wait and see. If I get another one who flubs things, then I'll start the testing of the account. But if it goes through just fine, then maybe the Internet just hiccoughed on the first guy... thanks again!


,

Right,  I've done that.  My concern is that it will time out again while I'm trying to import the file.

The import/export manager does not show up under the users tab when I log in normally.  I have to pull up the page in frontpage and then preview it a browser to get it to show.

,

Two things you can do to test..

make sure there is at least one ".log" file in that directory.. then if you go to the log file screen and it does not show up in the list the physical path you are using is just not correct

remember the physcial path must contain a drive letter (sometimes a network path starting with // is ok if they have it setup as a network drive)

the other thing you can do is use this script to try and write a simple text file in the directory

http://www.devasp.com/samples/writetofile.asp

That will show you if permissions are correct

 

,

The version of aspbanner you have should not matter.

What you are doing here is wrong.

<PARAM NAME=movie VALUE=" http://www.innovationtools.com/aspbanner/aspbanner/banner_re direct.asp?Banner_ID=25">

PARAM NAME=movie is supposed to link to your ".swf" file.
And thats why all you see is black.

I don't think you quite understood all of that information fully.

Your ".swf" files needs to be coded in FLASH to link to the aspbanner redirect url. You don't change that flash calling code like that.

The ".swf" file links to the aspbanner redirect url which tracks the click and then redirects the user to the Link URL

You basically need to code your ".swf" flash file to go to that aspbanner URL or code your flash file so it can take a parameter for the url it clicks to (like the macromedia article talks about. This has to be done when editing the flash file in the flash editor before the file is saved.

If you dont have access to the original ".swf" to edit it and re-save it.. your out of luck as far as tracking clicks goes

, ok,

no, that system only works with ASP.NET code.

Currently it can not possibly work with classic asp.
PayPal made it a nightmare to use and work with.

Special things regarding the signing of digital certificates also need to be installed on the web server so if it isn't your server your also out of luck.

,

ADODB.Recordset error '800a0cc1'

Item cannot be found in the collection corresponding to the requested name or ordinal.

/aspprotect/password_admin/default.asp, line 287

I'm doing an upgrade from an OOOOOOOOOOLD version (not sure if it was 6 or not) and it read my database OK prior to adding a new user. Now I get this error message. I was able to run the password encryption function OK, but I still get this error when I try to view the password_admin stuff. I can log in via the "get_me_in" asp page just fine, but I get the above error.

If I try to log in with my admin account, I get

ADODB.Recordset error '800a0cc1'

Item cannot be found in the collection corresponding to the requested name or ordinal.

/aspprotect/password_admin/check_admin_inc.asp, line 166

*****

OK, my question is this... if I retype all the info from the old DB into a brand new one, never before used, that would work, right? I only have 108 users, so that's about an hour of work. Or is there a 5-minute fix that I can try? I've done some messing around that got nowhere and returned all edited files to their original state, with the exceptions of the ones calling the DB location.

I'll start the C&P process and await your reply...

On a side note, I really love the new format and am excited about the new features. I'm not married to upgrading the DB and if copy and paste is faster (I just need first name, last name, username, password, email, and expiration date), then I'm using v.7 that much faster.

cwilliams38457.6090509259, Well I still haven't gotten it to work yet completely.  I tried to import the users again and it imported some, but timed out again.  Trying to log in takes forever...ready to jump back on this one?,

ok.. Chris.. I am now kicking myself in the butt.  In the setting section, I had to redirect certain urls and directories to the right spot.  I forgot that I renamed the root folder. 

 

Thank you, thus far for your continued help.  It is greatly appreciate.

 

,

I did a google search and it turns out that error very well might have to do with ASP trying to send an email and that process failing.

That tells me your emailing from the application is not working so it is probably not something you edited incorrectly.

see this article...

80040211
http://www.aspfaq.com/show.asp?id=2026

Emailing was working as when I did your installation (I think I did it months ago, didn't I) so it must be some incorrect changes to your email settings in the admin settings screen. Try sending an individual email to a user from the admin users screen and see if it works. My guess is you will get the same error and means your email sending options are no longer correct or valid.

If that is the case I would ask you if you changed them or possibly something changed as far as your email setup goes. Passwords ? EMail Server .. etc etc etc

,

Password Retrieval System

I'm trying to setup the email functionality and have the following settings:

Email_Component : CDOSYS (Using Remote Server)

Mail Remote Server: the smtp server in my Outlook account

Use SMTP Authentication: Checked

SMTPUsername: the email address in my Outlook account

SMTPPassword: the password in my Outlook account

Email Notification: sales@tradersreports.com

But I get this when I send the request for via missing password info.

CDO.Message.1 error '80040213'

The transport failed to connect to the server.

/aspprotect/scripts/emailing_subs_inc.asp, line 174

This is running on Windows 2000 server.

Any ideas?

Warren

, Awesome -thanks - I'll give it a try  ,

Thanks for that.

 

I have tried InStr("*2*",>"0") in the query design window but it does not return any members.  

 

I have orded a Access Bible to help me in furture

,

ok.. so we got an NT server with a 486 with 256 meg of ram. 

hehe  sorry

anyway.. I have the system running without doing any importing and WOW is it chugging.. I mean it takes a while even to edit/save a user

good news is the filesystem object works as I wrote to a text file

this may end up being a simple case of lack of horsepower..

we may need to do the importing on a faster system and then take the database over cause everthing I see on your server looks correct

even so aspprotect is running so slow.. I have never seen it chug like this

I even tried connecting to a 2000 version of the database and no difference.

I am not totally sure what is going on but the server resources available are scaring me... however this could be something new in the code that I never got a chance to try on NT server.. I dont think so though

how does your other stuff run ?

static pages that do not access a database seem to serve up quickly.

are you running any other dynamic code ?

,


Timecard Entry: 3/25/2006 2:35:26 PM

read and sent emails, general wireless duties, **Agency Ideas, Email/Newsgroups, KNI print server, More DNS web page drafting, BARTER: Burlington P&R site development-initial designs (Photoshop), deposit, pull invoices, Traveled to Montreal for UE9000 class at Nortel, Errands for Allen, proposal for basta's - send through mail Spoke to joe- will be wending pictures, CASKINETTE AUTO MAKE BANNER AD AND CONTEST FORM , UPdated wan project report sheet for meeting on Monday- Discussed wirless lan project with Jeff and assembled pricing for Rod Wood, Wrote and sent out quote to Eric Thorsteen, sent competitive info on wireless to Tim B. Printed out Marketing materials for Chris finished time cards- tried to contact Norma Zimmer, spoke with mary Lee about McQuaid and Banigan, Travel to VT with Paul, Creating a customer contact list for NOC center., Figuring out how to use the brackets that Dave dropped off. Waited for Drew to drop off the car so we could go back to McQuade. Put together another parabolic so it's ready to go, Ron Dillon, Time spent throughout morning w/ Guy J. and MLS, trying to get him through to Dave and answering some questions regrading e-mail and his personal account., sent email to ken mill about global t3, sent email to andy to check enote responded to emails from paul steve, al... , Management of Employees, Infrastructure, and Projects, CBT, travel from Raleigh to Watertown to Phillidelphia to drop Drew off at home, 1000islands-clayton.com - Making requested changes to listings manager., timecard training with Jim, 3 Miles - Fisher Rd. - 135 Park Pl. (Watertown), Outlook express not treading email, read newsgroups, tried to fix...no luck...gave up, Covered NOC and tested modems., phones, invoices etc., Read more of the tariff and other web sites like choice one, paperwork,

   Active Server Pages Rule The World
Contact Us  
All artwork, design & content contained in this site are Copyright 1998 - 2019 PowerASP.com and Christopher J. Williams
Banner ads ,other site logos, etc are copyright of their respective companies.
STATS Unless otherwise noted - All Rights Reserved.

Active Server Pages ASP control controls class classes module script Scripts applet CJWSoft ASPProtect ASPBanner ASPClassifieds www.aspclassifieds.com, www.powerasp.com,www.cjwsoft.com,www.aspphotogallery.com,www.codewanker.com,www.aspprotect.com,www.aspbanner.com